18 Aralık 2016 Pazar

Ana okulları İçin Pratik bir Deney

Küçüklerimizin hoşuna gidecek basit deneyimiz şöyle; 

Bir tepsiye yemek sodasını(Karbonat) dökün ve yayın.İçine sirke koyacağınız Sulu boya resim paletindeki boyaları damlalıkla alarak farklı renklerde bu tepsiye damlatın ve verin küçüklerimizin eline.Bir güzel ortalığı kirletsinler.Biz küçükken kirletmedik mi sanki ? Eğer sonunda öğrenilecek bir konu varsa kirlenmek de güzeldir değil mi ? Deneyin sonunda da tabanca sprey olan küçük bir spreye sirke koyun ve tüm renklerin üzerine tepsiye sirkeyi sıksınlar.Yeter ki onlar mutlu olsunlar.
Sirke ve Karbonat deneylerimiz hayatımızın sonuna kadar bitmez.Küçükken bu şekilde deney yapan küçüklerimiz ileride banyodaki fayans aralıklarındaki kirleri yine sirke ve karbonat ile temizleyecekler.Kim bilir kimyayı çok severlerse belki de ileri de Kimyager olurlar ve onlar bize daha çok şey öğretirler...  






Bu konuyu beğendiyseniz aşağıdan; facebook, twitter, goggle+1 ile paylaşırsanız ya da yorum yazarsanız, başka çocuklu olan kişilere iletebilirseniz çok memnun oluruz.

Bu sitede mevcut olan içerik kendi düzenlememiz yazı ve resimlerden yada hem kendi üretimimiz hem de çeşitli kaynaklardan alıntı ve düzenlemedir.Kaynağı belli olan ve bizim kaynağına ulaşabildiğimiz materyal(fotoğraf, video, resim) için ilgili alanda kaynak, logo varsa v.b. not olarak gösterilecek, varsa ilgili link siteye bilgi mahiyetinde ilave edilecektir.Sitemizde yayınlanan tüm içerik, bizim tarafımızdan ve internet üzerinden youtube,facebook ve blog gibi paylaşıma sunulmuş kaynak sitelerden alındığı için, sitemiz yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz.Sitemizde telif haklarının size ait olduğu bir içerik varsa ve bunu kaldırmamızı isterseniz, iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde içerik yayından kaldırılacaktır.Bazı materyallerin üzerine eklediğimiz email ve site adresimiz sadece yayını temsilendir.
İlginize teşekkür ederiz.

ŞEKERLİ BALON 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder